Siyah Zeytin Nasıl Saklanır?

13-11-2023 13:54
Siyah Zeytin Nasıl Saklanır?

Siyah zeytin, yeşil zeytin, hepsini çok seviyoruz... Marketten aldığınız zeytin de olsa, evde kendi hazırladığınız zeytin de olsa zeytinin saklanma koşulları çok önemlidir. Zeytini ne kadar iyi muhafaza ederseniz canlılık ve diriliklerini o kadar iyi koruyacaklardır. Dolasıyla ilk hazırladığınız ya da ilk satın aldığınız günkü lezzetini koruyacaktır. O zaman siyah zeytin nasıl saklanır? Zeytin nasıl saklanır konusunda verdiğimiz püf noktalarına uymanız halinde satın aldığınız zeytinler uzun süre tazeliklerini koruyacaklardır.

 

Siyah Zeytin Nasıl Saklanır?

Siyah zeytin, yeşil zeytine göre daha hassastır. Çünkü zeytinin daha olgun, daha hassas halidir. Hem evde yaptığınız zeytinler hem de dışarıdan aldığınız zeytinler için aşağıdaki koşullara dikkat etmeniz halinde zeytinlerinizin lezzetini uzun süre koruyabilirsiniz.

Siyah zeytinler, yeşil olanlara göre daha hassas olabilmektedir. Bu yüzden siyah zeytin nasıl saklanır konusunda ayrı olarak özen gösterilmesi gerekir.

- Zeytinin tazeliğini koruması için zeytinin kuru kalmaması gerekir. Gerek gördüğünüz zaman zeytinin üzerine az bir miktar sıvı yağ veya zeytinyağı da eklenebilir.

- Zeytin nasıl saklanır konusunda dikkat etmemiz gereken konu güneş ışığından uzak, serin ve ve kuru bir ortamda muhafaza edilmeleri gerektiğidir. Karanlık yani güneş görmeyen ve serin yani ısı derecesi düşük bir bölümde saklayanız. Siyah zeytini özellikle yazın buzdolabında saklayın.

- Zeytin nasıl saklanır konusunda önemli bir diğer nokta ise zeytini tüketmeden evvel yıkıyorsanız bütün zeytinleri tek seferde yıkamayın. Yiyeceğiniz kadar zeytini yıkayınız. Kalan zeytinin kendi tuzu ve yağı içerisinde kalmasına özen gösterin.

- Zeytinlerin tazeliklerini korumak için ambalajın hava almamasına yani zeytinlerin oksijen ile temas etmemesine özen gösterin. Her kullanımdan sonra ambalajın ağzını sıkıca kapatıp hava ile temasını engelleyiniz. Eğer kavanozun kapandığından emin olamıyorsanız, ağız kısmına bir poşet geçirip hava ile teması kestiğinizden bu şekilde emin olabilirsiniz. Bu muhafaza şekli daha uzun süre zeytinlerin diri kalmasını sağlayacaktır.

Siyah zeytin nasıl saklanır konusunda yukarıda verdiğimiz püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde uzun bir süre zeytinin tazeliğini koruyabilirsiniz.

 

Zeytin Buzdolabında Saklanır Mı?

Zeytin nasıl saklanır konusunda, zeytini buzdolabında saklayıp saklayamayacağınız merak edilen konulardan bir tanesi. Evet, zeytini buzdolabında saklayabilirsiniz. Özellikle sıcaklıkların artmaya başladığı dönemde, buzdolabında saklanan zeytinler, yumuşamadan, tazeliklerini daha uzun süre koruyacaklardır.

Ayvada doğal zeytin gibi, doğal yöntemlerle olgunlaştırılan zeytinler, yukarıda anlattığımız zeytin nasıl saklanır şartlarına uyulursa yani uygun şartlarda uygun kapta saklama koşulları sağlandığı takdirde daha uzun süre dayanırlar. Buzdolabında sakladığınız zeytinleri, uzun süre dayanmaları için, kuru kalmaması çok önemlidir. Doğal yollarla olgunlaştırılan bu ürünlerin özelliğini kaybetmemesi ve yağının dibine çökmemesi için ara sıra ambalajı elinizle alt üst ediniz.

Ayrıca zeytinlerin yavaş yavaş kuruduğunu yani matlaştığını görürseniz, zeytinlerin üzerine kaya tuzu ve çok az sıvı yağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Son olarak, tüketeceğiniz kadar zeytini ayrı kaba alarak, kalan miktarı ağzı sıkı ve hava ile teması olmayan bir ambalajda saklayınız. Her iki zeytin kabını da buzdolabında saklayabilirsiniz. Ambalajların ağzının iyice kapatıldığından ve hava almadığından emin olunuz. Yukarıda detaylıca anlattığımız zeytin nasıl saklanır püf noktalarına dikkat ederseniz zeytin uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

 

Zeytin Buzlukta Saklanır Mı?

Zeytin nasıl saklanır konusunda zeytin buzluğa konur mu, zeytin buzlukta saklanır mı gibi konular çok merak ediliyor. Siyah zeytin nasıl saklanır konusunda önemli bir diğer nokta ise, doğal yöntemlerle olgunlaştırılan ya da olgunlaştırdığınız zeytinleri uzun süre dayanması için buzlukta saklayabilirsiniz. Zeytini buzlukta saklamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Öncelikleri zeytinleri durulayın. Zeytinleri tuzlu suya koyun. Zeytinleri tuzlu suda bekletmek, zeytinin saklanma süresini uzatacaktır. Sonra tuzlu sudan zeytinleri çıkartıp onları iyice süzün. Zeytinleri 1-2 zeytin boyu boşluk bırakarak, kilitli bir buzdolabı poşetine koyun. Artık zeytinleri buzluğa yerleştirebilirsiniz. Zeytinler bu şekilde buzlukta 6 ay kadar saklanabilir.

 

 

Zeytin Dışarıda Saklanır Mı?

Zeytin nasıl saklanır konusunda dikkat etmemiz gereken zeytini uygun şartlarda muhafaza etmektir. Bu şartlara uyarsanız dışarıda da zeytini saklayabilirsiniz. Zeytini saklarken dikkat etmeniz gereken en önemli konu zeytinin kuru ve serin bir ortamda, fazla ısı ve ışığa maruz kalmadan muhafaza edilmesidir. Zeytin nasıl saklanır konusunda dikkat etmemiz gereken bir diğer püf noktası ise zeytinin kuru kalmaması gerektiğidir. Yani siyah zeytin ise, zeytinlerin yağının dibe çökmediğinden emin olun. Yeşil zeytini ise kendi salamura suyunun içerisinde saklamak gerekmektedir. Zeytin uzun süre nasıl saklanır konusunda ister buzlukta saklayın ister dışarıda saklayın ama zeytinlerin kuru kalmadığından emin olun.

 

 

Siyah Ya da Yeşil Zeytin Aynı Şekilde Mi Saklanır?

Zeytin nasıl saklanır konusunda siyah ya da yeşil zeytin açısından bir farklılık yoktur. Hem yeşil zeytini hem de siyah zeytin uygun koşullarda saklarsanız uzun süre tazeliklerini koruyacakladır. En önemli püf noktaları zeytinleri serin ve kuru, ısı ve ışıktan uzakta bir ortamda saklmanız ve zeytinlerin kuru kalmaması gerektiğidir. İster buzdolabında ister dışarıda zeytinleri saklayın. Ancak yukarıdaki şartlara dikkat etmeyi unutmayın. Zeytin nasıl saklanır konusunda başka sorularınız olursa bize mesaj gönderebilirsiniz. Evde siyah zeytin nasıl saklanır konusundaki blog yazımızı beğendiyseniz yeşil zeytin nasıl saklanır konulu yazımıza da göz atabilirsiniz.

 

 

Az Tuzlu Ayvada Ayvalık Doğal Siyah Zeytin ile Ayvalık Zeytinin Keyfine Varın

 

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Natürel Siyah Zeytinin üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.