Neden Ayvalık Zeytinyağı?

Neden Ayvalık Zeytinyağı?

Ayvalık Zeytinyağının Özellikleri Nedir?


Ayvalık zeytinyağı
da sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada özel bir yere sahip. Bu sebepten de doğal yapısı, üretim şekli sayesinde kendine özgü karakteristik özellikleri olan Ayvalık Zeytinyağı, 2006 yılından beri Ayvalık Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ne sahip. Bu, yalnızca Ayvalık yöresinde üretilmiş, Ayvalık çeşidi zeytinlerden elde edilen zeytinyağlarının "Ayvalık Zeytinyağı” coğrafi menşei işaretini taşıyabileceği anlamına gelir.

 

Ayvalık zeytinyağının farkı nedir?

Ayvalık’ta yaklaşık 2.500.000 zeytin ağacı var. Bu yörede doğal olarak yayılım gösteren tüm ağaçlar Ayvalık çeşidi zeytin ağaçlarıdır. Tümü yüzyıllar önce "delice” denilen yabani zeytin ağaçlarından aşılanmıştır. Bu tür zeytin ağaçları hastalık ve zararlılarla tüm fiziksel koşullara karşı daha dirençli olduklarından çok dayanıklıdır.

 


Ayvalık zeytinyağının özellikleri nedir?

Kuzeybatı rüzgarları Kazdağ'ının, Kuzey rüzgarı ise çam ağaçları ile bezenmiş Kozak yaylasının oksijenini körfeze taşır. En yüksek orana sahip nokta, Ayvalık-Altınova bölgesidir. Yine bu bölgede beyaz yumuşak taşlı (pekmez toprağı da denir) killi bir toprak vardır. Bu özellikler sayesinde, Ayvalık zeytin ve zeytinyağının aroması ile lezzeti yüksek olur. Tüm bu sebeplerden Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağının özel bir yeri vardır.

 

Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının Tadı Nasıldır?

Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı, daha tam olgunlaşmamış ve yağlanmamış yemyeşil zeytinlerden elde edildiği için tadı acımtıraktır. Ayvalık Erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı daha tam olgunlaşmamış zeytinlerden elde edildiği için çok taze sıkılmış zeytin ve enginar tadı ile kadifemsi acılık ve yakıcılık hislerini barındırır. Meyvemsi aroması çok yüksek ve dolgun hacimlidir. Yoğun olarak içerdiği antioksidanlar, fenolik bileşikler ve E vitamini nedeniyle, Ayvalık erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağında yoğun meyvemsilik, acılık ve yakıcılık arayanlar için ideal bir zeytinyağıdır.

 

 

Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 doğal ve saf Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağını kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.