Kızartmadan Fırında Karnıyarık Tarifi

12-11-2023 19:29
Kızartmadan Fırında Karnıyarık Tarifi
Kızartmadan fırında karnıyarık tarifine ne dersiniz? Karnıyarık hepimizin çok sevdiği, Türk mutfağımızın öne çıkan enfes lezzetlerinden. Ancak hazırlaması da çok kolay değil. Fakat biz patlıcanları kızartmak yerine, onları Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı ile yağlayıp fırınlıyoruz. Hem hazırlaması çok daha pratik oluyor. Hem de kesinlikle kızartmaya göre daha lezzetli ve hafif oluyor. Kızartmadan fırında karnıyarık tarifinin hazırlanışı imambayıldı tarifine benzer.  Kızartmadan fırında karnıyarık tarifi 6 kişiliktir. Kızartmadan fırında karnıyarık tarifinin hazırlama süresi (pişirme dahil) ise yaklaşık 1 saat. 
 
 

Kızartmadan fırında karnıyarık tarifi için Malzemeler

- 6 adet patlıcan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 adet domates ya da 2 yemek kaşığı domates püresi
- 3-4 sap maydanoz
- 250 g kıyma
- 1 adet orta boy soğan
 
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml. 
 

 

 

Kızartmadan fırında karnıyarık tarifinin Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayın. Patlıcanların başlarını kesmeyin. Alacalı soyun. Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile iyice yağlayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecede kızarana kadar, patlıcanları 20-25 dakika fırında tutun. 
 
Ayrı bir tencerede soğanı doğrayıp zeytinyağında biraz öldürdükten sonra üzerine kıymayı ilave edin. Kıymayı 10-15 dakika kadar kavurun. Altını kapatıp kavurulmuş kıymayı kenara alın. İçerisine tuz, kara biber, ince kıyılmış maydanoz ve domates püresini ilave edin. Dilerseniz Ayvada kuru nane ve çok az kırmızı pul biber de ilave edebilirsiniz. İç harcını karıştırın.
 
Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Patlıcanların karnını hafifçe açın. Hazırladığınız iç harcını patlıcanların içerisine doldurun. Üzerine dilim domates ya da yeşil biber koyabilirsiniz. Patlıcanların üzerine bir su bardağı su ilave edin. Üzerine 1 yemek kaşığı Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı ilave edin. Ocakta patlıcanları 15-20 dakika daha pişirin. Afiyet olsun
 

 

 

Kızartmadan fırında karnıyarık tarifi için Püf Noktası

Fırına vereceğiniz patlıcanları mutlaka zeytinyağı ile iyice yağlamanız gerekir. Aksi takdirde patlıcanlar fırında kuruyacak ve kötü bir lezzet verecektir.
 
 

Kızartmadan fırında karnıyarık tarifi için Servis Önerisi

Kızartmadan fırında karnıyarık yemeğini yanında cacık ya da pilav ile servis edebilirsiniz. Kızartmadan fırında karnıyarık tarifini beğendiyseniz, Zeytinyağında pilav tarifimize göz atabilirsiniz. 

 

1 Porsiyon Karnıyarık Kaç Kalori?

Karnıyarığın 100 gramı, 55 kaloridir. Bir porsiyon karnıyarık yaklaşık 190 kalori içerir. Kızartmadan fırında karnıyarık tarifini, diyet yaparken, diyetisyenizin de uygun görmesi halinde, hazırlayıp ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

 

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.