Kaymaklı Kayısı Tatlısı

09-04-2022 20:29
Kaymaklı Kayısı Tatlısı

Kaymaklı Kayısı Tatlısı Tarifi

 
Malzemeler
 
-300 g kuru kayısı
- 2/3 su bardağı şeker
- 100 g kaymak
- 1 çay kaşığı ince çekilmiş fıstık (isteğe göre)
 
Hazırlanışı: 
Kayısıları yıkayıp bir akşam evvelden suya ıslatalım. Ertesi gün kayısıları bir tencereye aktarıp üstünü tamamen kapatacak kadar su ilave edelim. Kayısılara şekeri ilave edip, şurup köpük köpük olana kadar 15-20 dakika kadar orta ateşte kaynatın. Kayısıları süzüp bir kapta soğumaya bırakın. Şurubunu tencerenin içinde bekletin. Kayısılar soğuduktan sonra elinizle ortadan 2'ye açın ve arasına birer çay kaşığı kaymak koyup servis tabağına dizin. Sonra kayısıların üzerine şurubu dökün. Kaymaklı kayısı tatlısının üzerine ince çekilmiş fıstık serpin. Afiyet olsun!
Kaymaklı kayısı tatlısı tarifimizi beğendiyseniz takip kalın. Çok beğeneceğiniz tarifler gelmeye devam edecek.
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.