Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

17-09-2023 11:55
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? 


Kabak çiçeği dolması
Ege mutfağının en ikonik yemeklerinden bir tanesi. Aslında herkes zor zanneder ama hazırlaması inanılmaz kolay. Kabak çiçeği aslında sadece Ege Mutfağında değil, aynı zamanda hem Yunan hem de Kıbrıs Mutfaklarında çok popüler. Kabak çiçeği dolması, sabahın erken saatlerinde kabağın üzerinden toplanan kabak çiçeklerinden yapılır. Kabak çiçeklerini sabahın erken saatlerinde toplamanın sebebi ise, bu saatler çiçeklerin en açık olduğu ve sıcaklıktan dolayı çiçeklerin henüz yıpranmadığı zaman olmasıdır. Kabak Çiçeği tarifimiz 4 kişiliktir.
 
 

Kabak Çiçeği Dolması için Malzemeler

 
20-25 adet kabak çiçeği 

1 adet büyük soğan

1 diş sarımsak

1 su bardağı pirinç

1 adet büyük domates 

1 çay kaşığı karabiber 

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı nane

1 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı şeker

4 yemek kaşığı Ayvada Erken Hasat Natürel Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

 

 

Kapanan Kabak Çiçeği Nasıl Açılır?

 
Kapanan kabak çiçeğini açmak için önce dikkatlice suyun altında yıkayın. Sonra üzerinde sap ya da dikenli taç yaprakları kalmışsa bunları dikkatlice kopartın. Yaprak kısımlarını parmaklarınızla aralayın. Kabak çiçeğinin içerisinde bulunan tohum kısmını kopartın. Artık kabak çiçeğinin içini doldurabilirsiniz. 

 

Kabak Çiçeği Dolmasının Hazırlanışı

Kabak çiçeklerini suyun altında güzelce yıkayın. Eğer üzerlerinde sap ya da dikenli taç yaprakları var ise onları dikkatlice kopartın. Süzülmesi için kabak çiçeklerini ayrı bir kaba koyun. 

Pirinci yıkayıp geniş bir kabın içine dökün. İçerisine soyduğunuz domatesi, ezdiğiniz sarımsağı ve ince ince kıydığınız soğanı ilave edin. Üzerine limonun suyu, şeker, tuz, karabiber, nane ve Ayvada Erken Hasat natürel sızma zeytinyağını ekleyin. Dilerseniz az miktarda kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeyi karıştırın. 1 tatlı kaşık yardımı ile iç malzemeyi kabak çiçeklerinin içerisine koyup ağzını bohça gibi kapatın. Kapattığınız kabak çiçeği dolmasını genişçe bir tencere içerisine dizin. Eğer kabak çiçeği kapanmış ise dert etmeyin. Kabak çiçeğini videoda gördüğünüz gibi yanından açın, içerisini doldurun ve daha sonra yine bohça gibi kabak çiçeğini kapatın. 

Kabak çiçeklerini doldurmayı bitirdikten sonra iç malzemeyi hazırladığınız kaba 1/2 su bardağı su ilave edin. Suyu daha sonra tenceredeki kabak çiçeği dolmasının üzerine dökün. Kabak çiçeği dolmasının üzerine 2 yemek kaşığı Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağını dolaştırın. Kabak çiçeği dolmasının üzerine bir genişçe tabak ve tabağın üzerine de bir ağırlık koyun ki kabak çiçeği dolması dağılmasın. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Kabak çiçeği dolması tarifi işte bu kadar kolay! Afiyet olsun!

 

Kabak Çiçeği Dolması için Püf Noktası

1. Kabak çiçeği dolmasını dizmek için genişçe bir tencere seçin. Tencere derin olursa pişmesi zorlaşır.
2. Pişirme esnasında kabak çiçeği dolmasının üzerine mutlaka bir ağırlık koyun. Yoksa dolmalar dağılır. 
 

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağını kullanabilirsiniz.

 

Kabak çiçeği dolmasının yapılışını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.