Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi

19-03-2022 11:59
Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi

Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi

Ben gıda boyasız ayva tatlısı tarifi veriyorum. Çekirdek ve karanfil yeterince renk veriyor. Ancak siz daha kırmızı isterseniz, 50 g hibiscus kullanabilirsiniz. 

Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi için Malzemeler:

  • 3 adet orta ya da küçük boy ayva 
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 g kaymak (isteğe göre)
 

Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi:


Tencereye 1,5 su bardağı su koyun. İçine şekeri ilave edip altını hafifçe açıp, su ve şekeri hafif olarak kaynamaya bırakın. Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup ayvaların ortasını oyun. Ayvanın göbeğinden çıkan çekirdekleri bir kenara ayırın, onları atmayın. Kaynamış olan suyun içerisine ayvaların düz yerleri yani göbekli kısımları alta gelecek şekilde şurubun içerisine yerleştirin. Üzerine karanfil ve ayva çekirdeklerini serpin. Eğer daha kırmızı isterseniz ayvaların üzerlerine 3-4er adet hibiscus koyabilirsiniz. Kapağını kapatıp ayvaları pişmeye bırakın.
 
10-15 dakika sonra ayvaları bu sefer terslerine çevirin ve pişirmeye devam edin.  Ayvalar yumuşayınca tencereyi ateşten alın. Şurubun içerisinden çekirdek ve karanfilleri alın. Bir servis tabağına ayvaları alıp, tencerenin içerisinde kalan şurubu üzerine gezdirin. Ardından 15 dakika ayvaları 200 derecedeki fırında pişirmeye devam edin. Fırından çıkardığınız ayvaları  soğumaya bırakın. Göbek kısımlarına kaymak koyarak servis yapabilirsiniz. 
 
Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifinin Hazırlanışını videodan seyretmek isterseniz aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.
 


Gıda boyasız ayva tatlısı tarifini sevdiyseniz takipte kalın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.