Gerçek Brownie Tarifi

28-03-2023 19:02
Gerçek Brownie Tarifi

Gerçek Brownie Tarifi

Brownieyi sıklıkla yiyoruz. Ancak genelde ıslak kekle karıştırılıyor. Gerçek brownie ise bol çikolata ile hazırlanıyor, üzeri ise çıtır çıtır bir kabuk oluyor. Eğer siz de bol çikolatalı gerçek brownie tarifini merak ediyorsanız aşağıda beraber hazırlayalım. 
 
------------------------------------------------------
Pişirme Süresi: 30-35 dakika
Porsiyon: 3-4 kişilik
 
Dilerseniz aşağıda verilen miktarları arttırarak porsiyon sayısını da arttırabilirsiniz.

Gerçek Brownie için Malzemeler

- 2 yumurta
- 90 g tereyağı
- 120 g bitter çikolata
- 60 g sütlü çikolata
- 120 g toz şeker
- 50 g un
- 1/2 çay kaşığı tuz
 

Gerçek Brownie Tarifinin Hazırlanışı

 
Tereyağını küçük bir kapta, orta ateşte eritin. Eriyince, içerisine bitter çikolataları ekleyip çikolatalar da erinceye kadar karıştırın. Bir mikser ya da el mikseri yardımı ile ayrı bir kapta yumurta ve şekeri 2-3 dakika kadar çırpın. Sonrasında içerisine erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak karışıma un ve tuzu de ekleyip son kez çırpın. İnce kıydığınız sütlü çikolatayı da çikolata karışımının içerisine ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırın. Bir kaba yağlı fırın kağıdı serin. Fırın kağıdının üzerine hazırladığınız çikolata karışımı dökün. 150 derecede ısıttığınız fırında, tatlınızı 30-35 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!
 
Aşağıdaki videoya tıklayarak bu pratik brownienin yapılışını izleyebilirsiniz. Tarifi hazırladığınızda bizimle de paylaşın. Yorumlarda buluşalım.
 
 
 
 

Gerçek Brownie Tarifi için Püf Noktaları

- Tereyağını orta ateşte eritirken, çikolatayı hiç bekletmeden hemen sıcak tereyağının içerisine ekleyelim. Süre uzadıkça teryağı tekrar katılaşmaya başlayacaktır.
- Fırın kağıdından brownieyi çıkarmak için brownienin iyice soğumasını bekleyelim. O zaman kağıdın daha rahat çıktığını göreceksiniz.
- Hepsini bir günde yemeniz zor olacaktır. Bizim gibi bitirmekte zorlanır ve ertsi günlerde de yerseniz 10-15 saniye kadar tekrar ısıtırsanız ilk pişirdiğiniz zamanki gibi olduğunu göreceksiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.