Fırında Patlıcan Yatağında Köfte Tarifi

01-10-2023 14:51
Fırında Patlıcan Yatağında Köfte Tarifi

Top patlıcanları hiç böyle pişirmeyi denediniz mi? Top patlıcan severler buraya! Fırında patlıcan yatağında köfte tarifimize bayılacaksınız. Parmaklarınızı yiyeceksiniz! Ve asıl güzel yanı, tarifimiz son derece pratik ama son derece lezzetli. Mutlaka deneyin!

 

Top Patlıcan Yatağında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcan yatağında köfteyi hazırlamak hiç zor değil. Önce köfteleri ve domates sosu ayrı ayrı hazırlayacağız. Sonrasında tüm malzemeleri birbirine ekleyerek patlıcan köfte tarifimizi hazırlamayı bitireceğiz.

 

Patlıcan Yatağında Köfte için Malzemeler

- 3 tane top patlıcan

- 1 kahve fincanı Ayvada erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı

- 1 orta boy domates

- 1 diş sarımsak

- 1 adet kesme şeker

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı zerdeçal

- 1/2 çay kaşığı kara biber

- 1/2 çay kaşığı zencefil

- 2 adet yeşil sivri biber

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Köfte Harcı için Malzemeler

- 250 g köftelik kıyma

- 1 küçük soğan

- 1 diş sarımsak

- 1 dilim kuru ekmek içi

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı pul biber

- 1/2 çay kaşığı kara biber

- 1/2 çay kaşığı kekik

 

Top Patlıcan Yatağında Köfte Tarifinin Hazırlanışı

Patlıcan yatağında köfte tarifi son derece pratik. Ayrıca yiyenler bayılacaklar.  Dilerseniz patlıcan yatağında köfte tarifi için hazır köfte de kullanabilirsiniz. Ancak köftenizi de kendiniz hazırlamak isterseniz bizim köfte tarifimizi kullanabilirsiniz. 

 

Köfte nasıl yoğrulur?

Bütün malzemeleri bir plastik kaba koyun. Hepsini elinizle karıştırın. Sonra köfte harcını ufak ufak bölüp küçük parçalar haline getirin. Tavaya köftelerinizi yerleştirin ve onları pişirin. Arada altını üstünü çevirerek kızartın.

 

Domates sosunun hazırlanışı:

Domatesi rendeleyin. Sivri yeşil yeşil biberlerinizi halka şeklince ince ince doğrayın. Sarımsağı ince ince kesip ezin. Ayrı bir tencereye rendelenmiş domates, sarımsak, baharatları, tuz ve kesme şekeri koyun. Domates sosunun üzerine Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağını ilave edin. Hazırladığımız orta ateşte 10-15 dakika kadar, yani domates suyunu biraz çekinceye kadar, domates sosunu pişirin. 

 

Patlıcan Yatağında Köfte Tarifinin Hazırlanışı

 

Patlıcanları yıkayın. Kuruduktan sonra tepelerini bıçak yardımı ile kesip ortadan ikiye ayırın. Sonra patlıcanların göbek kısımlarını yine bir bıçak yardımı ile oyun. Dilerseniz çıkan iç kısmından patlıcan salatası da yapabilirsiniz. Bunun için zeytinyağlı patlıcan saltası tarifimize göz atın.

 

Oyduğunuz patlıcanları fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Bir fırça yardımı ile patlıcanların hem iç hem de dış kısımlarını zeytinyağı ile iyice yağlayın. Yağlama işlemi bittikten sonra patlıcanları fırında 200 derecede yaklaşık 20 dakika yani iyice kızarıncaya kadar tutun.

 

Fırından çıkardığınız patlıcanları fırın kabına koyun. Yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine önce köfteleri sonra domates sosunu ilave edin. Sepet peynirini ayrı bir kapta rendeleyin. Köftelerin üzerine rendelediğiniz peyniri serpin. Peyniri ilave ettikten sonra patlıcanları bir 10 dakika kadar daha 180 derecede fırına verin. Üzerlerindeki peynir eridikten sonra patlıcanları fırından alabilirsiniz. Patlıcan Yatağında Köfte tarifiniz yemeğiniz hazır. Yanında Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile lezzetlendirilmiş bolca yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

Top Patlıcan Yatağında Köfte Tarifi için Püf Noktaları

 

- Top patlıcan yatağında köfte tarifi için domates sosu çok önemli. Domates sosunuzu hazırlarken mutlaka bir adet kesme şeker ilave edin. Tadı çok güzel oluyor.

- Patlıcan yatağında köfte tarifi için hazırladığınız domates sosunu başka yemekler üzerinde de kullanabilirsiniz.

 

 

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.