Evde Ramazan Pidesi Nasıl Pişirilir?

13-03-2023 13:50
Evde Ramazan Pidesi Nasıl Pişirilir?

Evde Ramazan Pidesi Tarifi

Bugün Ramazan'ın dördüncü günü. Ramazan ayımız mübarek olsun. Ülkemizde şu an çok sayıda felaket ve afeti bir arada yaşıyoruz. Olumsuzluklara odaklanmak yerine, ailemin en sevdiği Ramazan yemek tariflerinin bazılarını paylaşmanın daha iyi olacağını düşündüm. Bu güzel Ramazan pidesi tarifi ile başlıyorum. Ayrıca gerçekten aklınızı gündelik sorunlardan uzaklaştırmak isterseniz ki bu aralar hepimizin çok ihtiyacı var buna! Bu tarifi sadece yemek pişirmek terapisi olarak da kullanabilirsiniz.

Ramazan pidesinin görüntüsü bile beni gülümsettiği için bu özel tarifle başlıyorum. Bir de Ramazan pidesinin bizim ailemiz için ayrı bir yeri ve önemi vardır. Öncelikle Ramazan boyunca itina ile her tavsiye edilen ve daha önceki yıllarda beğenilen pideciler dolaşılır ve her akşam için ayrı bir pide menüsü yaratılır. Zaman zaman ise evde hazırlarız Ramazan pidemizi.

Ramazan Pidesi, karşı konulmaz bir altın üst kabuk ile içte yumuşak ve kabarıktır. Üzerindeki susam ve çörek otu ise, Ramazan Pidesine ayrı bir besleyicilik katar. Biz pidenin üzeri için yumurta kullanmıyoruz. Bunun için ayrı bir karışımımız var ki yumurtaya gerek kalmadan pişmiş pideye çok güzel bir altın rengi verir. Ayrıca bence tadına ilginç bir derinlik katıyor, hemen denemelisiniz.

Ramazan pidesi, iftar sofralarında çorba ve salataların mükemmel bir tamamlayıcısıdır. Aynı zamanda sahurda biraz reçel ve tereyağı ile afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Evde Ramazan Pidesi Nasıl Pişirilir?

Tarifte yazıldığı gibi her biri 25 cm çapında 2 somun çıkıyor. Daha büyük bir somun yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz. Şahsen daha küçük versiyonları tercih ederim.

Ramazan Pidesi için Malzemeler

3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
2,5 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı

Ramazan Pidesinin Üzerine Sürülecek Karışım için Malzemeler


1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt

Ramazan Pidesinin Üzeri için Malzemeler

3 yemek kaşığı susam

3 yemek kaşığı çörek otu

Ramazan Pidesinin Hazırlanışı

1. Bir kapta un, maya, kabartma tozu, Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı ve tuzu karıştırın.

2. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyin ve pürüzsüz bir hamur topu elde edene kadar 6-7 dakika kadar yoğurun.

3. Yağlanmış bir kaba hamuru alıp üzerini örtün ve hamur 2 katına çıkana kadar ılık bir yerde bekletin. Bu mayalama işlemi yaklaşık 1-1,5 saat sürer.

4. Bu süre zarfında, yoğurt, yumurta sarısı ile Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağını (Ramazan pidesinin üzerine sürülecek karışımın) bir kaseye koyun ve karıştırın.

5. Hamur iki katına çıktığında, yani mayalanması bittiğinde, hamuru un kaplı tezgaha alın ve 5-6 kez katlayıp havasını alın. Hamuru eşit bezelere bölün, üzerini örtün ve 15 dakika bekletin.

6. Parmak uçlarınızı veya oklava kullanarak her bir topu 2,5 cm kalınlığında bir daireye yuvarlayın. Tekrar örtün ve 10 ila 15 dakika bekletin.

7. Daha önce Ramazan pidesinin üzeri için hazırladığınız karışımı bir fırça yardımı ile hamurun üzerine sürün.

8. Parmak uçlarınızı bu sıvı karışıma batırın ve hamurun üzerinde girintiler yapmak için kullanın. Hamurun üzerinde istediğiniz deseni yapabilirsiniz. Son olarak, pidenin üzerine susam ve çörek otu serpin.

9. Fırını önceden 200 C'de ısıtın.

10. Pideyi fırında altı ve üstü altın rengi olana kadar pişirin. 12-15 dakika kadar pişirin. Pide kızarınca tamamdır.

11. Temiz bir mutfak havlusuyla kaplı bir tel ızgara üzerinde soğutun. Afiyet olsun!



Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.