Ev yapımı zeytinyağlı vanilyalı dondurma tarifi

23-02-2023 18:45
Ev yapımı zeytinyağlı vanilyalı dondurma tarifi

Ev Yapımı Zeytinyağlı Vanilyalı Dondurma Tarifi

 
"Yaa zeytinyağlı dondurma da olur mu" demeyin? Ben yaz kış dondurma yiyenlerdenim. O yüzden kendim evde ve daha doğal malzemelerle ve özellikle natürel sızma zeytinyağı ile hazırlanmış dondurmayı yemeyi tercih ediyorum. 
 
Şimdi ne yapıyorsanız hemen bir kısa tatlı mola verin, hazırlamaya başlayın. Sonra da taze meyvelerle zenginleştirdiğiniz zeytinyağlı dondurmanın tadını çıkarın.
 

Ev Yapımı Zeytinyağlı Vanilyalı Dondurma Tarifinin Hazırlanışı

 
Evde aslında dondurma hazırlamak çok zevkli. İsterseniz arkadaşınız ya da çocuklarınız ile beraber hazırlayabilir, beraber hoşça vakit geçirebilirsiniz.
 
 

Evde Zeytinyağlı Vanilyalı Dondurma Tarifinin Malzemeleri

Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı: herhangi bir özel rezerv hasat zeytinyağı iyi bir seçim olur!
1 su bardağı tam yağlı süt
4 yumurta sarısı
1/2 Su bardağı Şeker
1 1/3 su bardağı krema
1 adet vanilya çubuğu
2 adet olgun şeftali ya da kompostosu ya da mevsime göre dilediğiniz bir meyve
4 tatlı kaşığı meyve püresi (dilerseniz)
 
 

Ev Yapımı Zeytinyağlı Vanilyalı Dondurma Tarifinin Hazırlanışı


Vanilya çubuğu ile sütü bir tencere içerisinde kaynatın. Kaynayınca tencereyi kenara alın. Yumurtaların sarısı ve şekeri bir kasede çırpın.
 
 
Vanilya çubuğunu sütten çıkartın. Sıcak sütü yavaşça yumurta ile şeker karışımına dökün ve tekrar tüm malzemeleri karıştırın. Bu son karışımı bir tencereye dökün ve tenceredeki sütü sürekli karıştırarak koyulaşana kadar ocakta hafifçe ısıtın. Ancak sütü sakın kaynatmayın!
 
Süt koyulaşınca 1 yemek kaşığı Ayvada Natürel sızma zeytinyağını ekleyin ve bir kenarda soğumaya bırakın. Kremayı çırpın ve soğuyan karışıma ekleyin.
 
Hazırladığınız karışımı dondurma kalıbına veya varsa dondurma makinesine koyun. Dondurma makineniz yoksa ve karışımı bir dondurma kalıbına döktüyseniz, dondurmanın buzlanmasını ve kristalleşmesini önlemek için her yarım saatte  bir, döktüğünüz kalıp içinde dondurma karıştırılmalıdır. Bu şekilde zeytinyağlı vanilyalı dondurmanızı derin dondurucuda 3 saat bekletin. Hazırlaması işte bu kadar kolay.
 
Ev yapımı zeytinyağlı vanilyalı dondurmanın servisi için, şeftaliyi yıkayın ve ince dilimler halinde kesin. Dondurmayı yarım saat önceden buzdolabında soğuttunuz kaseler içerisine servis edin ve üzerine kesmiş olduğunuz şeftalileri yerleştirin. Dilerseniz zeytinyağlı vanilyalı dondurmanız üzerine ya da yanına 1 tatlı kaşığı meyve püresi de koyabilirsiniz. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.