Ev Yapımı Portakal Reçeli Tarifi

14-04-2022 16:38
Ev Yapımı Portakal Reçeli Tarifi

Ev Yapımı Portakal Reçeli Tarifi

Ev yapımı portakal reçelimiz çok lezzetli. Bunu deneyin, bir daha dışarıdan reçel almayacaksınız. 
Malzemeler
1 kg portakal
1 kg toz şeker
Yarım limon suyu
 
Hazırlanışı
Portakalın kabuğunu dilim dilim, tepesinden alt kısmına çekerek, soyun. Portakal kabuğunun içinde bulunan beyaz, acı zarını bıçak yardımı ile temizleyin. Soyduğunuz dilimleri rulo şeklinde sarın. Büyük bir iğne ve iplikle, portakal dilimlerini ipe dizeceğiz. Rulo şeklinde sardığınız portakal dilimlerinin ortasından iplikli iğneyi geçirerek portakal dilimlerini ipe dizin. Akşamdan ipe dizdiğiniz portakal kabuklarını suya ıslatın. 
 
Ertesi gün bir tencerede ipiyle beraber portakal dilimlerini 5-10 dakika kadar orta ateşte haşlayın. İlk suyunu dökün. Tencereye tekrar su koyun ve tekrar portakalları 5-10 dakika kaynatın. Sonra portakalları süzün. Tencereye şekeri koyun ve şekerin üzerini basacak kadar su ilave edin. Su ile şekeri kaynatın. Şurup kaynayınca portakalları içerisine atın ve 15-20 dakika daha kaynatın. Ateşten almadan evvel yarım limon suyu ilave edin. 5 dakika daha kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ipleri çıkartın. Ev yapımı portakal reçeliniz hazır.
Ev yapımı portakal reçeli tarifini beğendiyseniz takipte kalın. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.