Çikolatalı Sufle Tarifi

14-02-2022 17:40
Çikolatalı Sufle Tarifi

Tatlı sever misiniz? Peki içi akışkan, Ayvada Erken Hasat natürel sızma zeytinyağı ile hazırladığımız Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağıyla ile hazırladığımız çikolatalı sufle tarifine ne dersiniz. Çikolatalı sufleyi aslında hazırlamak o kadar zor değil. Hadi hemen başlayalım.

 



Sızma Zeytinyağı ile Çikolata Sufle Tarifi için Malzemeler


- 4 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/3 su bardağı şeker
- 3 yumurta sarısı
- 6 yumurta akı
- 200 g bitter çikolata

 

 

Sızma Zeytinyağı ile Çikolata Sufle Tarifi için Malzemeler

Fırını çalıştırıp, 400°C'ye ayarlayın. Yumurtaları kullanılıncaya kadar oda sıcaklığında muhafaza edin. Sufle kaselerini Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile bolca yağlayın. Kaselerin içlerine şeker serpin, fazlalığı alın.

Çikolatayı önce küçük parçalar halinde parçalayın ve içinde hafifçe kaynayan su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirilmiş metal bir kapta, benmari usulü, eritin. Çikolatayı ara sıra karıştırarak pürüzsüz hale getirin. İçerisinde çikolata olan kabı ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın.

Çikolata ılındıktan sonra, içerisine yumurtaların sarısını ekleyip karıştırın. (Bu şekilde karışım sertleşecektir) Bunu yaparken mutlaka çikolatanın soğumuş olmasına dikkat edin.

Yumurtanın beyazlarını bir tutam tuz ile büyük bir kapta, elektrikli karıştırıcı ile orta hızda, iyice kar topları haline gelinceye kadar orta hızda çırpın. Ardından beyazlar iyice sertleşinceye kadar, bu sefer karışımı yüksek hızda çırpın. 4 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ve 1/3 su bardağı şekeri de çikolata karışımına ekleyip karıştırın. Yaklaşık 1 orta boy fincan kadar yumurta beyazını çikolata karışımına ekleyerek karıştırın. Ardından çikolata karışımını yumurta beyazlarına ekleyip, yine iyice karıştırın.

Karışımı sufle kaselerinize dökün. Daha evvelden 400°C'de ısıttığınız fırında 20 dakika ısıtın. İşte çikolatalı sufleniz hazır! Dilerseniz sızma zeytinyağı ile çikolatalı suflenin yanında bir top dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 


Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile tatlılarınıza lezzet katın

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.