Çikolata Kaplı Çilekler Tarifi

31-01-2023 17:54
Çikolata Kaplı Çilekler Tarifi

O özel kişi için mükemmel bir ikram... veya kendinizi şımartmak için lezzetli bir atıştırmalık! Çok kolay ve çok lezzetli!

 
 

Çikolata Kaplı Çilekler nasıl hazırlanır?

 
Aslında hazırlaması ve ikramı son derece kolay ve pratik. "Çikolata kaplı çilekler" bir o kadar da sofrada göz alıcı bir tarif. Özel bir yemek davetinden sonra çikolata kaplı çilekleri ikram ederek hem meyve hem de tatlı bir servisi yapmış olursunuz ki hem tatlı hem de hafif bir ikram olur. 
 
 

Çikolata Kaplı Çilekler için Malzemeler

 
1 kavanoz (180 g) kakaolu fındık kreması (Evde hazırlamak isterseniz onun için de ayrıca tarifini veriyorum)
20 adet iri çilek
3-4 yemek kaşığı krema
 

Kakaolu Fındık Kreması için Malzemeler

1 paket bitter çikolata (80 g)
1 çay bardağı krema
30 g tereyağı
 

Kakaolu Fındık Kremasının Hazırlanışı

Fındık kreması için öncelikle bitter çikolatayı bir bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Bir kap içerisinde çikolata ve oda sıcaklığındaki tereyağını benmari usulü ile ocakta eritin. Üzerine de kremayı ekleyip soğumaya bırakın.

 

Çikolata Kaplı Çileklerin Hazırlanışı

 
Çilekleri iyice yıkayın ve sonrasında kurulayın. 1 adet yağlı fırın kağıdını fırın tepsisine  ya da düz bir tepsiye yayın. Sürülebilir fındık kreması ve kremayı küçük bir kapta karıştırın. Daha sonra bu karışımı 1-2 dakika kadar, pürüzsüz olana kadar ocakta çırpın. Çırparken çikolata sosunuzun kıvamının çok cıvık olmamasına özen gösterin.
 
Çileği sap kısmından tutarak eritilmiş çikolataya batırıp çevirin, fazlalığın akmasına izin verin. Yağlı fırın tepsisine çikolataya batırdığınız çilekleri teker teker yerleştirin. Kalan çileklerle bu işlemi tekrarlayın.
 
Çilekleri fırın tepsisinde çikolata sertleşene kadar, yani en az 30 dakika kadar bekletip soğutun. Sevdiğiniz bir içecek ile misafirinize ya da ailenize servis yapın.  Afiyet olsun!
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.