Cevizli Güllaç Tatlısı Tarifi

02-04-2022 17:18
Cevizli Güllaç Tatlısı Tarifi

Cevizli Güllaç Tatlısı Tarifi

Ramazan geldi. Tatlı iftar sofralarımızın olmazsa olmazı. Biz özellikle Güllaç gibi hafif tatlıları tercih ediyoruz. Cevizli güllaç tatlısı tarifimizi paylaşmazsak olmaz. Cevizli güllaç tatlısı tarifi hem çok kolay ve pratik. Hem de çok lezzetli.
 

Cevizli Güllaç Tatlısı Tarifi için Malzemeler

  • 100 g güllaç yaprağı (10 adet güllaç yaprağı)
  • 1000 ml süt
  • 250 g şeker
  • 150 g ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş fıstık
  • 3-4 adet çilek (ya da sizin tercih ettiğiniz başka bir meyve)
 

Cevizli Güllaç Tatlısının Hazırlanışı 

Süt ile şekeri karıştırıp iyice kaynatın. Karışım ılık hale geldikten sonra ocaktan alın. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakalım. Sütün kaynar halde olmaması lazım. Aksi takdirde tatlınız hamur olur.
 
Süt ılındıktan sonra, güllaç yapraklarını beşer beşer ayırın. Bir derince tepsiye parlak taraflara gelecek şekilde ilk güllaç yaprağını koyun.  Yaprak iyice ıslanıp yumuşayıncaya kadar üzerine sütü gezdirip dökün. Diğer katları bu şekilde biri diğeri üstüne gelecek şekilde koyun. Beşinci yapraktan sonra, ara kata, ceviz içini güllacın üzerine serpin. Kalan beş yaprağı da teker teker şekerli sütle ıslatarak üzerine ilave edin. Serin bir yerde güllaç tatlınızı beklemeye bırakın. Üzerine meyve (çilek, vişne gibi) ve ince çekilmiş fıstık da serpebilirsiniz. Biz sevmediğimiz için cevizli güllaç tatlısı tarifimizde gül suyu kullanmıyoruz. Ancak dilerseniz cevizli güllaç tatlısına 1 yemek kaşığı gül suyu da üzerine ilave edebilirsiniz. Ayrıca cevizli güllaç tatlısını bir top vanilyalı dondurma ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Cevizli güllaç tatlısı tarifimizi aşağıdaki videodan da izleyerek yapabilirsiniz. Cevizli güllaç tatlısı tarifimizi beğediyseniz takip kalın. 
 
 
 

Ramazan Ayına Özel Beslenme İpuçları için Ayvada Zeytinyağı'nı Takip Edin

 
Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni sürdürmek çok önemli. Bunun için size vereceğimiz tüyoları göz önünde bulundurabilirsiniz. Sahur öğününü atlamak yerine, sahurda hafif ve tok tutucu yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Protein, lif ve kompleks karbonhidrat içeren yiyecekler sahurda tercih edilebilir. Susuzluk hissetmemek için iftar ve sahur arasında yeterli miktarda su içmeye özen gösterin. Susuzluğu gidermek için suyun yanı sıra taze sıkılmış meyve suları da içebilirsiniz. İftarı ağır yemeklerle değil, dengeli ve hafif yiyeceklerle açın. Protein, sağlıklı yağlar, kompleks karbonhidratlar ve lif içeren yiyecekleri tercih edin. Aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden kaçının. Daha detaylı bilgi için Ramazanda Beslenme Nasıl Olmalı isimli blog yazımıza bakabilirsiniz. 
 
 
 

Ramazanda Sağlıklı Beslenme için İftar Sofralarınızdan Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağını Eksik Etmeyin. 

 

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.