Bol Bitter Çikolatalı Ahududulu Kek Tarifi

31-01-2023 15:37
Bol Bitter Çikolatalı Ahududulu Kek Tarifi

Bol Bitter Çikolatalı Ahududulu Kek Tarifi

 
Bu bitter çikolatalı ahududulu kek, taze ahududu ile enfes bitter çikolatanın lezzetlerinin mükemmel uyumudur. Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile hazırladığımız bu tarifimize kesinlikle bayılacaksınız. Margarinsiz hazırladığımız bu tarifi sevdiklerinize gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz. 
 
 

Bol Bitter Çikolatalı Ahududulu Kek Tarifi için Malzemeler

 
2 yemek kaşığı elma sirkesi
Yaklaşık 450-500 g bitter çikolata
1/4 su bardağı tereyağı
3/4 su bardağı esmer şeker
1/3 su bardağı tam yağlı krema
4 yumurta
3-4 yemek kaşığı un
2 adet limon
250-300 g ahududu
 
 

Bol Bitter Çikolatalı Ahududulu Kek Tarifinin Hazırlanışı

 
Çikolatayı tereyağı ve esmer şekeri bir kabın içerisine koyup erimeye bırakın. Kısık ateşte iyice krema kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp karışımınızı soğumaya bırakın. Karışım ılındıktan sonra onu çırparken bir yandan teker teker yumurtaları ekleyin. Son olarak karışıma unu ekleyin ve tekrar karıştırın.
 
Ardından karışıma Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Karışımı bir kek kalıbına dökün. Kek kalıbına aldığınız karışımı benmari usulü (kekin içinde bulunduğu kabın su dolu başka bir kap içine oturtularak alttaki suyun buharı ile yavaş yavaş pişirilmesi) 45 dakika ocakta pişirin. Eğer kek kalıbınızı içine alacak kadar başka bir tencereniz yoksa, hazırladığınız kek karışımını daha küçük kaplar içerisine koyarak (paylaştırarak) su dolu bir tencerede benmari usulü pişirin. 
 
Ayrı küçük bir tencereye içerisine elma sirkesi, şeker ve limon suyunu ekleyin. Ocakta bu malzemeleri karıştırarak şerbetinizi hazırlayın. Şerbeti şurup kıvamına gelene kadar ocakta ısıtın.
 
Ardından sirke ile beraber hazırladığınız şurubu soğumaya bırakın. Şurup iyice soğuduktan sonra içerisine ahududuyu yavaşça ilave edip karıştırın. Frambuazları kekin üzerine ilave edip, Çikolatalı Ahududulu Keki servis yapın. Çikolatalı ahududulu kekin yanında bir top vanilya dondurma da ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hamurişlerinizin lezzeti Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile bambaşka! 

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.




Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.