Ballı Limonlu Tavuk Tarifi

08-10-2023 15:16
Ballı Limonlu Tavuk Tarifi
Ballı limonlu tavuk tarifi hem çok pratik hem de son derece hafif. Fırında pişirdiğimiz ballı limonlu tavuk tarifimizi zeytinyağı ile hazırlıyoruz. Bir kere deneyin. Tadına bayılacaksınız. Sürekli bu tarifi yapmak isteyeceksiniz. Ballı limonlu tavuk tarifi iki kişiliktir. 
 

Ballı Limonlu Tavuk Tarifi için Malzemeler 

2 adet kemiksiz derisiz tavuk but
1 büyük limonun suyu (yaklaşık 2 çorba kaşığı)
4 diş sarımsak, kıyılmış
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı soğan tozu
1/2 çay kaşığı kuru kekik
1/4 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber
1/4 fincan rendelenmiş parmesan peyniri
1 çorba kaşığı un
4 sap taze soğan
 

Ballı Limonlu Tavuk Tarifinin Hazırlanışı

Ballı limonlu tavuk tarifimiz son derece pratik. Fırınınızı önceden 200 C'ye ayarlayıp fırını ısıtın. Sarımsakları ince ince kıyın. Aynı şekilde taze soğanları ince ince kesin. Küçük bir kapta Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı, limon suyu, bal, sarımsak, taze soğan, baharatlar, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı karıştırın. Birlikte çırpın. Bu karışımın 3/4'ünü ayrı bir kaba ayırıp, içine tavukları ekleyelim. Tavukların her tarafı sos ile kaplanacak şekilde tavuğu iyice sosa bulayalım.
 
Fırın torbasının içerisine un döküp torbanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Sosladığınız tavuk parçalarının torbanın içine yerleştirin. Ardından torbanın ağzını kapatın. Sosa bulanmış tavukları en az 30 dakika veya bir geceye kadar buzdolabında bekletin. Kalan 1/4 sosu alın ve servis için (tavuk piştikten sonra servis edilmek üzere) buzdolabınızda saklayın. Bu ayrılmış sosun çiğ tavuğa temas etmemesi gerekir. Tavuğu bir fırın tepsisine yerleştirin ve 15-20 dakika pişirin. Tavuğun üzerine kalan marine sosunu gezdirerek servis edin. Ballı limonlu tavuk tarifi hazır. Afiyet olsun. 
 
Ballı Limonlu Tavuk Tarifi için Püf Noktaları
Ballı limonlu tavuk için hazırladığınız marinasyon sosunu ile sosladığınız tavukları ne kadar uzun süre buzdolabında tutarsanız o kadar lezzetli olur. 
 

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

 

 

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.