Annemin Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifi

22-10-2023 18:33
Annemin Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifi

Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifi


Kabak ve peynir severler için muhteşem bir tarifimiz var. Annemin çok meşhur peynir dolgulu top kabak tarifi. Peynir dolgulu top kabak tarifi son derece pratik, bir o kadar lezzetli. Siz de bizim gibi kabak ve peynire bayılıyorsanız hemen Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifini deneyin. Her zamanki gibi tarifimizi Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlıyoruz.


Peynir Dolgulu Top Kabak tarifi 3 kişiliktir. Peynir Dolgulu Top Kabak tarifinin hazırlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Pişirme süresi de 15-20 dakikadır. Dolayısıyla kısa sürede sevdikleriniz için bu güzel "Peynir Dolgulu Top Kabak" tarifi hazırlayabilirsiniz.

 

Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifi için Malzemeler

 

- 6 adet top kabak(ya da 3 adet normal kabak)

- 200 g beyaz peynir

- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri ya da Ayvalık teneke tulum

- 2 adet dilim kaşar peyniri

- 3 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 2 çay kaşığı Ayvada Zeytinyağı Baharatı

 

 

Beşamel Sos için Malzemeler

 

- 500 ml süt (2,5 su bardağı)

- 2 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı un

- 1/4 çay kaşığı tuz

- 1/4 çay kaşığı karabiber

 

Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifinin Hazırlanışı

 

Top kabakları yıkayalım. Ben top kabağı çok seviyorum. Ama top kabak bulamıyorsanız normal kabak da kullanabilirsiniz. Sonra kabakların içini oyalım. İçinden çıkardığınız kabak içini de atmayın. Onu da Yoğurtlu Havuçlu Kabak Mezesi tarifi için kullanacağız.

 

Top kabakları yaklaşık 10 dakika haşlayalım. Eğer kabakları daha diri seviyorsanız, haşlama kısmını tamamen de atlayabilirsiniz. Bir geniş fırın kabına Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağını sürün. Üzerine kabakları dizin.

 

Ayrı bir kapta beyaz peyniri ve rende kaşarı karıştırın. Üzerine Ayvada Zeytinyağı Baharatını ve 2 yemek kaşığı Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağını ilave edin. Ben beyaz peynir ve kaşar kullandım. Ama siz evde olan peynirleri de kullanabilirsiniz.

 

Hazırladığınız peynir karışımını top kabakların içerisine bir kaşık yardımı ile koyun. Doldurduğunuz top kabakların üzerine 6 eşit parçaya ayırdığınız dilim kaşar peynirini yerleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu top kabakların üzerine dökün. Fırında 15-20 dakika 200 derecede top kabakları pişirin. Sıcak olarak peynir dolgulu top kabakları servis edin. Annemin meşhur peynir dolgulu top kabak tarifiniz hazır. Afiyet olsun

 

 

Beşamel Sos Nasıl Hazırlanır?

Bir küçük tencereye Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağını dökün. Üzerine unu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar, unun rengi hafifçe koyulaşmaya başlayıncaya kadar unu kavurun. Sonra unun üzerine sütü yavaş yavaş bir yandan çırparak tencereye dökün. Süt sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır. Sürekli karıştırmaya devam edin ki topaklanma olmasın. Baharatları da ekleyin. 5 dakika kadar daha sütü kaynatın. Beşamel sosunuz hazır.

 

 

Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifi için Püf Noktası


- Kabakları tuz ve şeker ilave ovarsanız kabakların daha lezzetli olmasını sağlarsınız.

 

Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifi için Servis Önerisi

Peynir Dolgulu Top Kabakların yanında Ayvada Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile lezzetlendirilmiş yeşil salata ya da Ege otları ile servis edebilirsiniz.

 


Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 

Peynir Dolgulu Top Kabak Tarifinin Hazırlanışına aşağıdaki videodan detaylı bir şekilde bakabilirsiniz. 

 
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.