Annemin Fırında İmambayıldı Tarifi

01-10-2023 16:55
Annemin Fırında İmambayıldı Tarifi
Annemin fırında imambayıldı tarifine herkes bayılır. Hem çok kolay hem de inanılmaz lezzetli ve hafif bir tarif. Çünkü biz patlıcanları kızartmak yerine fırında pişiriyoruz. Mutlaka deneyin. Ayvada Ayvalık İlk Mahsul Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırladığımız leziz fırında imambayıldı tarifimize bayılacaksınız. 
 

İmambayıldı Tarifi için Malzemeler

- 8 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 adet büyük boy soğan 
- 1 adet büyük boy domates ya da 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 adet kapya biberi
- 1 adet yeşil ince biber 
- 2-3 dal maydanoz
- 4 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1/2 limonun suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber 
 

İmambayıldı Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Patlıcanları yıkayıp başlarını kestikten sonra alacalı soyalım. Patlıcanları uzunlamasına dörde keselim. Ancak patlıcanın baş kısmına kadar kesmeyelim ki içine malzeme doldurabilelim. Soğan, sarımsak, maydanoz ve domatesi ince ince rendeleyip doğrayalım. Sonra tüm malzemeleri ayrı bir kapta karıştıralım. İmambayıldının iç harcına tuz ve karabiberi de ilave edelim. Bu iç harcını patlıcanların arasına sıkıştıralım. İç harcı patlıcanın içerisine koyduktan sonra patlıcanı elinizle sıkıştırarak iyice yerleşmesini sağlayın. İçerisini doldurduğunuz patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine bir bardak suyu dökün. Sonra üzerine limon suyu, şeker ve Ayvada İlk Mahsul Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağını ilave edin. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar ocakta orta ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
 
Sonra tencerenizin plastik olan saplarını alüminyum kağıtla iyice sardıktan sonra imambayıldıyı fırına verin. Eğer tencereyi fırına sokmak istemezseniz imambayıldıyı cam bir kaba aktarın. Fırını üstten yakın. 250 derecede patlıcanlar biraz kızarana kadar, yani 10-15 dakika kadar patlıcanları fırında tutalım. İmambayıldıyı fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra imambayıldıyı servis tabağına alabilirsiniz. 
 

 

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağını kullanabilirsiniz.

 

Fırında imambayıldı tarifinin hazırlanışını detaylı olarak aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.